Jean-Pierre Duford
It's possible to grow vegetables in winter. With Canada's reputation as a land of extremes, it was unimaginable to think, even for a second, of growing vegetables during the winter months. But now it's possible. VERY GOOD NEWS!
Quand le Parti vert du Québec sera élu en tant que gouvernement provincial, il planifie d’augmenter considérablement la proportion d’aliments cultivés ici même. En effet, une nouvelle tendance se dessine pour produire des légumes locaux, même en hiver, avec peu ou pas de besoins énergétiques. Plusieurs producteurs ont déjà commencé à cultiver des légumes relativement résistants au froid cet hiver dans des serres peu ou pas chauffées (entre 2 et 5 degrés celsius).
The possibility of growing vegetables in almost unheated greenhouses is a very good thing, and will enable us to make huge energy savings rather than heating greenhouses to 20 degrees Celsius and using artificial light lamps. What's more, opting for winter agriculture would make us less dependent on the other countries that mainly supply us during this season (USA and Mexico).
The idea of being able to produce in all seasons is welcomed by the Green Party and will help many farmers. Indeed, the food we eat is intimately linked to our health, and it's important to support farmers and take economic measures to ensure that organic and local food is affordable for all Quebecers.
Aussi, au Parti vert, nous proposons d’encourager la consommation de produits locaux, l’agriculture biologique et l’agriculture locale et urbaine.
Jean-Pierre Duford
Spokesperson for Agriculture and Food